Нашите сортове имат отлични качества при термична обработка. Пицата е едно от най-предпочитаните ястия навсякъде по света. Когато обаче заменим традиционното тесто с картофи, пицата се превръща в изтинско кулинарно изкушение.
Препоръчваме за печене да бъдат използвани сортовете СОЛИСТ, БОРВИНА, СОРАЯ, АЛЕГРИЯ, БИРГИТ и др.
Продукти:
около килограм картофи
120 гр. настъргано сирене, други сирена(по желание)
120 гр. шунка или друг колбас (по желание)
1 домат или 150 гр смляни стерилизирани домати
растително масло
кашкавал
сол и прясно смлян черен пипер на вкус, чубрица по желание и чесън на прах
Приготвяне:
1.Обелете и нарежете картофите на тънки филийки.
2.Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете с малко сол.Когато картофите се сварят ги охладете със студена вода.
3. Изсипете ги в леко намазнена тава и ги намачкайте с вилица. Разстелете хубаво.
4.Наредете върху картофите шунката или друг колбас и прибавете всички обичайни за пица продукти – гъби, зеленчуци и сирена, поръсете с кашкавал.
5. Запечете пицата във фурна за поне 15-20 минути на 190-200 градуса.
Добър апетит!