Мусаката е едно от традиционните и най-обичани ястия. За да се получи вашето ястие вкусно и апетитно ние Ви препоръчваме да ползвате картофи от сортовете СОРАЯ, ГАЛА или БИРГИТ. Отличните вкусови качества на тези сортове гарантират и Вашия успех в кухнята.
Продукти:
1 -1.5 килограма картофи
Две глави лук
Два моркова
2-3 яйца / за заливката/
1 супена лъжица брашно / за заливката – ако е необходимо/
Една кофичка кисело мяко /за заливката /
Около 150мл. вода /за заливката – ако е необходимо/
4-5 домата нарязани на ситно или половин буркан стерилизирани домати
500 – 600 гр. кайма смес
Подправки – черен пипер, червен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяне на заливката: В дълбок съд се разбиват добре двете яйца и към тях се добавя кофичката кисело мляко. Разбърква се добре сместа и ако е много гъста, се добавя малко вода. Ако сместа се получи рядка, се добавя малко брашно.
След като ястието е готово се разрязва на порции и се сервира гарнирано с кисело мляко.
Добър апетит!